Norske Redningshunder Distrikt 18 - Vestfold

Skip Repetitive Navigational Links

Vennligst logg på 

 

NRH Dio 18 - Vestfold er den yngste i Norske Redningshunder.

Tidligere var Vestfold en del av Telemark distrikt (Dio 04), men ble skilt ut som eget distrikt i 2004.

Antall A-godkjente ekvipasjer varierer over tid. Pr. oktober 2016 har vi 6 A-godkjente ekvipasjer  og noen B-godkjente. Vi konsentrerer oss om å utdanne redningshunder for ettersøkning på barmark, siden det passer best til klima og terreng i vårt område. For tiden har vi også en ekvipasje som er tilleggsgodkjent for ruinsøk.

Treningsgruppene  har tilsammen opptil 20-25 aktive deltakere som fordeler seg ganske jevnt på de 2 treningsgruppene.

 

 

Litt om Vestfold

Klima

Vestfold er landets minste fylke i utstrekning, med en befolkning på drøyt 200.000, dvs. under 5% av Norges befolkning.

Byene Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik ligger som perler på en snor, med 15-30 minutters biltur mellom hver.

De korte avstandene er en stor fordel når man skal samarbeide internt mellom treningslagene, men vi har allikevel organisert oss i 2 treningslag/grupper.

Vestfold er kjent for sitt fine sommerklima, og er derfor svært populært som feriested. Vintrene er vanligvis milde og snøfattige, i hvert fall langs kysten der byene ligger, og gir derfor normalt gode "sommertreningsforhold" hele året.

Unntaksvis, som i 2005/2006, får vi imidlertid mer snø enn de fleste, og må være kreative for ikke å gi oss og hundene for lang "vinterferie".

Fotoalbum

Rekruttering

Vi vil legge ut bilder fra trening og samlinger, og satser på å bli flinke til å vise hvor fint vi og hundene har det! Det tar normalt 3-4 år å utdanne en redningshundekvipasje, og det er slett ikke alle som når frem til A-godkjenning.

Vi er derfor avhengige av å rekruttere medlemmer som liker seg ute i skog og mark, og som har lyst til å engasjere seg i dette samfunnsnyttige arbeidet. Ta kontakt med en av treningsgruppene for mer informasjon!